Privé-gegevens beschermen

Als je een eigen bedrijf runt vanuit huis, zijn je privé-gegevens makkelijk te vinden. Als je dat wilt voorkomen, kun je de volgende maatregelen nemen:

- huur een postbus en gebruik dit als correspondentie-adres
- gebruik het adres van je accountant voor inschrijvingen zoals de Kamer van Koophandel en de registratie van je website, of huur voor 1 dag in de week een kamer in een bedrijfsverzamelgebouw en gebruik dat als adres
- neem geen vast telefoonnummer, maar een 06 (en gebruik bovenstaand adres bij het afsluiten van je abonnement)

2 opmerkingen:

Papier Vernietigen op Locatie zei

Wat je ook steeds meer merkt is dat het ook voor thuisbedrijven, steeds verstandiger wordt om de 'online opslag' goed te laten beveiligen.
Dit kan met behulp van verschillende programma's; dropbox is m'n favoriete!

Beveiligingscamera set zei

Goed artikel. Vaak laat men nu ook vertrouwelijke informatie thuis liggen waardoor het voor potentiële inbrekers gemakkelijk is om bij u privé eigendommen te komen. Verder zijn de bedrijfsinformatie en bedrijfsresultaten ook op te vragen bij de KVK en is daarom ook een potentieel gevaar. Bij een grote woning is het altijd verstandig om een goed camerasysteem op te hangen zodat u inbrekers hier ook mee kunt afschrikken. Laat ook altijd duidelijk zien op uw garagedeuren of hekken dat er een beveiligingscamera systeem functioneert.